Gezond leven met een klein budget

Veel mensen verzinnen excuses dat ze niet gezond kunnen eten omdat gezond eten te duur is of dat ze niet kunnen fitnessen omdat ze geen fitnessabonnement kunnen betalen. Wel, weet je wat? Het zijn EXCUSES. Een gezonde levensstijl hoeft helemaal niet duur te zijn.

Sporten zonder fitnessabonnement

Geen geld voor een fitnessabonnement? Wist je dat je zonder fitnessabonnement ook kan sporten? Er bestaan zo veel verschillende sporten die je kan doen! Je kan bijvoorbeeld gaan hardlopen, fietsen, dansen, wandelen… De opties zijn eindeloos! Wil je per se fitnessen? Dan kan ik je vertellen dat je ook perfect kan fitnessen zonder fitnessabonnement. Er bestaan heel veel gratis trainingsschema’s waarvoor je helemaal niets van materiaal nodig hebt. Daarnaast kan je ook investeren in gewichtjes voor thuis. Deze zijn namelijk helemaal niet duur. Genoeg opties dus om fit te kunnen worden.

Gezond eten met een klein budget

Als student krijg ik elke week een budget van mijn ouders waar ik mijn eten mee moet kopen en dingen mee moet betalen zoals iets gaan drinken met vrienden, uitgaan… Ik kom elke week makkelijk rond met dit budget. Ik betaal voor mijn eten 25-30 euro voor vijf dagen waarvan één dag zonder avondeten (op vrijdagavond eet ik thuis). Dit is volgens mij een normaal tot klein budget. Hoe doe ik dit precies? Als ik de supermarkt binnenkom, kijk ik eerst altijd naar wat er in korting staat. Ik probeer vaak de goedkoopste producten zoals huismerken te nemen. Als een grotere verpakking goedkoper is per stuk of per kg en ik ben zeker dat deze verpakking op zal geraken, kies ik altijd deze. Ik zou dus zeggen, kijk zeker naar alle prijzen per hoeveelheid.

Wat voor voeding?

 1. Ik neem vooral zo onbewerkt mogelijke voeding zoals groenten, fruit… Tijdens de week koop ik bijna nooit snoep. Als je snoep laat, heb je al direct een groter budget voor gezonde voeding.
 2. Dingen zoals granolabars, pesto, hummus… probeer ik zelf te maken.
 3. Fruit koop ik vaak uit de diepvries. Zo kan het niet snel slecht worden en soms is diepvriesfruit ook goedkoper. Fruit uit de diepvries is trouwens ook niet ongezonder dan vers fruit.
 4. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te smijten. Als ik iets over heb van de vorige dag doe ik dat bijvoorbeeld in een salade als lunch of ik doe de overschot in de diepvries. Bewaring is dus één van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken.

Ik hoop dat ik met deze tips mensen die nog tegengehouden worden door hun budget kan motiveren om fit te worden. Gezond leven hoeft helemaal niet duur te zijn en je kan er net zo hard van genieten.

Liefs,

Jana

28 gedachtes over “Gezond leven met een klein budget

 1. allaboutbertina zegt:

  Goede tips! Vaak hoeft iets niet zoveel geld te kosten. Je hoeft niet een duur abonnement te hebben op een spotschool of vereniging maar je kunt ook thuis werken aan je gezondheid door te sporten en dat kan net zo leuk zijn en je bespaard een hele hoop geld per jaar. Mensen denken altijd dat je een hoop geld uit moet geven om gezond te kunnen leven, goed dat jij juist het tegenover gestelde laat zien.

  Liked by 1 persoon

  • Jana zegt:

   Goh ik heb het niet uitgerekend maar je hebt nooit alle ingrediënten nodig die je koopt 😊 en ik maakte mijn humus niet met olijven, pijnboompitten en parmezaanse kaas maar met rode bieten, kikkererwten en nog dingen maar ik weet niet goed meer wat haha 😁

   Like

 2. Eva zegt:

  Mij lijkt het nog best moeilijk om gezond te eten met een laag budget. Als je elke dag vers kookt, kost dat natuurlijk wel wat. Maar zoals je al zegt, bespaar je ook weer op snoep en dat soort dingen 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s